Bili smo na EduFair-u

Štand Visoke škole za komunikacije bio je veoma posećen tokom oba dana jubilarnog 15. po redu Sajma obrazovanja EDUfair koji je održan 9. i 10. marta u beogradskom Impuls Hall-u.

Zajedno sa najeminentnijim domaćim i popularnim stranim fakultetima, VŠK je imala prilike da u direktnom kontaktu sa zainteresovanim kandidatima prezentuje svoju paletu ponude, pojasni raznovrsne opcije pri izboru određenih studijskih programa kao i da u živom razgovoru podrobno informiše posetioce o studijama i profesionalnim mogućnostima koje nudi. Tako su srednjoškolci, roditelji, studenti i mladi profesionalci na štandu dobijali informacije o programima koje naša Škola realizuje kao najmlađa samostalna visokoškolska ustanova specijalizovana za osnovne i master akademske studije komunikologije i kulturologije. A to su osnovne akademske studije Komunikacije koje obrazuju kadrove za rad i akademsku karijeru u oblastima medija i novinarstva, marketinga i odnosa s javnošću. Zatim, prve i jedine osnovne akademske studije Savremene kulture koje obrazuju kadrove za rad i akademsku karijeru u institucijama kulture, ustanovama, obrazovanju, javnom i poslovnom sektoru. Kao i o Master akademske studije Kulture i komunikacije o kojima su posetioci bili direktno informisani od strane koordinatora nastave i dekana.

Međutim, pored inovativnih studijskih programa, koji mogu biti faktor odabira studija, upravo na Visokoj školi za komunikacije, posetiocima su prezentovane i brojne druge karakteristike koje odlikuju VŠK. Naime, nastavnici i saradnici dolaze iz nauke i bogate prakse sa velikim iskustvom i ključnim referencama za izvođenje kvalitetne nastave. Rad u malim grupama sa mentorom svake klase povećava fokus, posvećenost i interakciju profesora i studenata. Kreativni sadržaji, vežbe i radionice koje podstiču stvaralaštvo i kritičko mišljenje. Logistička podrška i pristup savremenim metodama i resursima učenja. Paket unapređenih usluga kojim Škola podstiče kvalitetnije učenje i uslove za rad studenata. Podrška kroz stipendije i olakšice za školarinu (drugo dete studira besplatno, samohrani roditelji dodatno pomognuti). Istakli smo i činjenicu da je Škola prva i za sada jedina u Srbiji posluje kao neprofitna visokoškolska ustanova. To znači da vlasnik nema pravo na ostvarenu dobit već se dobit ulaže u razvoj nauke i naučnog podmlatka.

Sajam, održan pod sloganom ‘’Šta upisuješ’’, je ove godine okupio i učenike osnovnih škola koji su imali priliku da zajedno sa roditeljima posete štandove srednjim škola koji su, po prvi put, postavljeni. Pored domaćih fakulteta i univerziteta društvo su nam pravile i kolege iz Amerike, Velike Britanije, Nemačke, Kanade, Slovenije i drugih zemalja. Osim od strane potencijalnih kandidata za studijske programe, štand VŠK je bio zapažen i od strane rektora, dekana, profesora i predstavnika medija.

Podelite