Bili smo na Sajmu knjiga

Ovogodišnji Sajam obrazovanja, koji je održan kao prateća manifestacija beogradskog Sajma knjiga, bio je prilika da budući brucoši upoznaju ponude studijskih programa. U halama Beogradskog sajma nekoliko desetina visokih škola i fakulteta predstavilo je svoje studijske programe. Pored akademskih studijskih programa sva tri nivoa studija ustanove su promovisale i programe celoživotnog obrazovanja i obrazovanja za odrasle.

Naša Škola je nastupala sa svojom ponudom u hali 2b na štandu 2113 a poseta je bila veoma dobra. Budući brucoši, ali i stariji posetioci, pokazali su interesovanje za naše studijske programe a posebno za programe celoživotnog obrazovanja.

Skoro svi posetioci našeg štanda učestvovali su u našoj istraživačkoj anketi kojom smo istraživali stavove, mišljenja i ocene mladih o studiranju i kvalitetu studija u Srbiji. Rezultate ovog mini-istraživanja uskoro ćemo publikovati na sajtu a jedna od ideja koju budući bruciši uglavnom zastupaju ukazuje na potrebu novih studijskih programa. Oni, naime, smatraju da većina programa međusobno liče i vide vrlo malo autentičnih i inovativnih studijskih programa.

Podelite