Za medije i novinarstvo

Novinarska literatura danas je oskudnija nego u minulim vremenima. Razvoj novinh tehnologija i seoba procesa istraživanja i pisanja u on-line okruženje, doprineli su da štampani priručnici skoro nestanu sa knjižarskih polica. Sve ređe se publikuju novinarski priručnici i udžbenici a ovu praksu, samo ponekad, prekine poneko izdanje u našem govornom području.

Naš kolega, docent na VisKom-u Dr Mirko Jakovljević, zajedno sa kolegom Dr RadenkomŠćekićem, objavio je jednu, veoma vrednu i korisnu, knjigu namenjenu upravo mladim novinarima, ali i onima koji su ovaj zanat već “zapekli”.

Docent Dr Mirko Jakovljević

“Mediji i novinarstvo u praksi” je naslov obimnog štiva na preko 200 strana, raspoređenog u 18 preglednih poglavlja. Tekstovi oba autora su tematski strukturirani tako da pokrivaju i praktične i teorijske, ali i iskustvene, aspekte svakodnevne novinarske prakse. Oab autora imaju značajno iskustvo u medijima i zbog toga im nije bilo strani, niti teško, krstarenje vodama medijskih profesija.

Čitaoci će pronaći zanimljive opservacije o medijskoj etici, uticaju medija na javnost, vrstama masovnih medija u savremenom dobu, odnosu medija i politike, medija i ekologije, kao i unutrašnjoj strukturi i organizaciji medijskih kuća, redakcija i organizacija.

Knjigu je objavio beogradski izdavač NNK Internacional a recenzije su potpisali prof. Dr Ratko Božović, prof. Dr Dobrivoje Stanojević, prof. Dr Zoran Jevtović, prof. Dr Darko Nadić, Dr Mišo Gluščević i Dr Marjan Premović.

Podelite