Nova škola, ideje i šanse

Visoka škola za komunikacije najmlađa je samostalna visokoškolska ustanova akademskih studija u Srbiji, koja realizuje specijalizovano obrazovanje na području komunikologije i kulturologije.

U trenutku kada na tržištima regiona nedostaju kvalitetno obrazovani stručnjaci za masovne komunikacije, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, VŠK prva u Srbiji potpuno integriše komunikacijske studije sa studijama savremene kulture. Na ovaj način studentima iz Srbije, ali i regiona, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde i obezbeđena evropska, bolonjska diploma.

Nastavnici na VŠK su vodeći domaći stručnjaci iz nauke, ali i prakse. To su naučnici s dugogodišnjim akademskim iskustvom, vlasnici i direktori vodećih regionalnih agencija za odnose s javnošću, direktori korporativnih komunikacija domaćih i stranih kompanija, kao i  savetnici za komuniciranje iz nevladinog sektora, državnih institucija i političkih stranaka. Osim iz regionalnih, predavači VŠK dolaze i sa vodećih svetskih visokoobrazovnih institucija.

Kombinacijom akademskih znanja i primera iz prakse studentima se omogućava savladavanje celokupnog sistema komunikacijskog menadžmenta. Kroz obezbeđenu praksu u vodećim institucijama kulture, medijima, PR agencijama, kompanijama i institucijama, studenti imaju priliku steći preko potrebno praktično iskustvo iz realnog sektora.

Podelite na mrežama