VisKom u Naxi Radiju

Dan studenata 4. april proveli smo radno sa kolegama u Naxi Radiju. Naš student Marko Spalević, zaposlen u Naxi Media grupi, bio nam je danas posvećeni domaćin zahvaljujući kome smo naučili mnogo toga o Naxi Media grupi ali i samoj prirodi i osobenostima radija kao medija.

Posetili smo redakciju i studije Naxi Radija a sve što nas je zanimalo mogli smo da vidimo na licu mesta i saznamo dosta zanimljivih stvari od naših domaćina. Iako je ekspanzija interneta zahtevala da se svi mediji, posebno elektronski, prilagode i adaptiraju na nove načine konzumiranja, radio kao medij ipak odoleva tehnološkim promenama a zahvaljujući stalnom praćenju inovacija u tehnologijama i sadržaju, radio može da opstane. To se nameće kao važan zaključak posle svega što smo videli i čuli o radu Naxi Radija. Zbog toga što vredno prati tehnologiju i modernizuje svoj sadržaj ovaj radijski kolektiv je jedan od najuspešnijih u regionu.

Ova popularna beogradska radio stanica emituje program za teritoriju cele Srbije a njeni digitalni kanali pokrivaju sve popularne žanrove od folka do RnB-ija. Naxi je stanica koja ima jaku interakciju sa publikom a poznati su po čestim akcijama kojima idu u susret svojim slušaocima i njihovim potrebama. Naxi je i vredan kolegijalni partner, jer koordinira mrežu radio stanica iz cele Srbije NAXI Nacional, kao i marketinšku mrežu RAB Srbija u kojima se nalazi preko 60 lokalnih radio stanica iz cele Srbije.

Naša Škola ima potpisan ugovor sa Naxi Media grupom o slanju studenata na radnu praksu u redakciju Naxi Radija i današnja poseta bila je prvi događaj u kome se studenti upoznaju sa radom kolektiva u kojima će obavljati praksu.

Vidimo se i pišemo Vam iz redakcije uskoro…