Kreativne radionice

Iskoristite priliku i steknite nova znanja i veštine u stvaralačkim oblastima koje Vas interesuju. Organizujemo vikend radionice namenjene srednjoškolcima, budućim studentima naših smerova, kao i ostalim zainteresovanim pojedincima i grupama. Naše radionice pružaju osnovna, i neka napredna, znanja koja Vas uvode u oblasti za koje ste zainteresovani.

Interesantne teme, kreativne metode rada, sadržajan i zabavan rad doprineće da Vaše opredeljenje za svet stvaralaštva bude odlučnije i jače. Pogledajte sadržaje, planove rada i odaberite radionicu po sopstvenom izboru. Popunjavanjem prijave potvrđujete učešće a obim grupe je ograničen na 15 polaznika.

Sve radionice organizujemo vikendom prema sledećem rasporedu aktivnosti:

Subota, prvi dan

11:00 – 12:00 Uvodni čas

12:00 – 17:00 Rad u tematskim grupama

Nedelja, drugi dan

11:00 – 14:00 Rad u tematskim grupama

14:00 – 14:30 Evaluacija i razgovor o radionici

14:30 – 15:00 Dodela sertifikata o pohađanju

Sve radionice su BESPLATNE a pohađanjem dobijate:

 • Nova znanja i veštine
 • Demonstracije, vežbe, praktičan rad
 • Pristup online fakultetskim resursima za e-učenje
 • Elektronske knjige i priručnike iz tematskih oblasti
 • Networking sa kolegama, profesorima i profesionalcima
 • Sertifikat Škole o pohađanju radionice

Izbor nije jednostavan! Zato možete pohađati i više naših radionica za koja imate interesovanja.

 

OnLine Novinarstvo

Masovne komunikacije se zasnivaju na kvalitetnom novinarstvu i profesionalcima koji poznaju pravila i tajne zanata vešto pretvaraju u dela. Novinarstvo na televiziji, radiju, novinama i online platformama doživljava intenzivan razvoj kako forme tako i sadržine. Savremene tehnologije preoblikovale su uslove rada ali i načine kako novinari danas izveštavaju. Tokom radionice naučićete:

 1. Tradicionalno vs. online novinarstvo: Karakteristike, tehnologije, veštine i načini funkcionisanja.
 2. Digitalno okruženje i primena digitalnih alata u radu novinara. Fotografija, video, audio sadržaji, produkcija, postprodukcija, urednički alati i distribucija. Tekst i narativ digitalnog novinarstva, jezik, stil, pravopis.
 3. Novinarski žanrovi u digitalnom okruženju. Kako pisati vest, izveštaj, reportažu i intervju za digitalne ali i klasične medije.
 4. Medijska etika u savremenom novinarstvu. Gde su granice istine i laži u medijima. Kako se spinuje i kako se stvara i plasira fake-news i ako se zaštititi on njih.
 5. Mladi i mediji. Obrazovanje za medijske profesije, medijska pismenost i medijska kultura kao atributi modernosti i nezaobilazni fenomeni budućnosti.

Ove i još mnogo drugih tema, zaniljivih priča, sadržaja i ideja saznaćete od naših predavača koji će odgovarati na sva Vaša konkretna pitanja.

Realizatori ove kreativne radionice su:

Lana Stošić, predavač, diplomirani komunikolog, urednik portala Mondo

Tamara Sekulović, predavač, diplomirani komunikolog, urednik portala Mondo

Jovana Tomić, predavač, master profesor jezika i književnosti

 

Digitalni i društveni mediji

Kako društvene mreže oblikuju naše predstave o životu i svetu u kome ćivimo i zašto su se klasični mediji transformisali u digitalne medije? Da li je budućnost radija, televizije i novina neizvesna i kako se snaći u svetu kojim dominiraju online sadržaji a digitalna uključenost u zbivanja postaje imparativ? Ova radionica pokriva sledeće teme:

 1. Osnovi digitalnog komuniciranja. Komunikaciona šema i komunikaciona situacija u digitalnom okruženju. Sredstva masovnog komuniciranja na elektronskim platformama. Binarna logika.
 2. Društvene mreže dobar sluga zao gospodar! Kako izbeći zamke i ne biti uhvaćen u mrežu dezinformacija? Digitalna uključenost i kritička preispitivanja online sfere. Da li nas mreže spajaju ili razdvajaju ili podrivaju društveno opštenje ljudi? Analize slučajeva.
 3. Oblici i načini na koje komuniciramo online. Jezički i ne-jezički komunikacioni modeli. Pitanja tolerancije i etike u mrežnom komuniciranju. Analize slučajeva.
 4. Alati, tehnike i resursi društvenih medija. Kako pisati i komunicirati u online okruženju, granice privatnog i javnog prostora na mrežama, oblikovanje medijskog nastupa, izgradnja i zaštita ličnog integriteta, imidža i ugleda.
 5. Mladi i društvene mreže. Generacijski jaz, razlike i pristupi u načinu korišćenja mreža. Društveni medeji kao šansa za lični, organizacioni i profesionalni razvoj, ekonomski resurs i poslovna šansa. Analiza slučajeva.

Ove i druge teme, zaniljive priče i ideje saznaćete od naših predavača koji će odgovarati na Vaša konkretna pitanja i interesovanja.

Realizatori ove kreativne radionice su:

Lana Stošić, predavač, diplomirani komunikolg, urednik portala Mondo

Tamara Sekulović, predavač, diplomirani komunikolg, urednik portala Mondo

Jovana Tomić, predavač, master profesor jezika i književnosti

 

Više informacija i rezervacije pozivom na broj: +381 64 980 60 60

Rezervišite mesto na odabranoj radionici popunjavanjem i slanjem obrasca

PRIJAVA NA LINKU OVDE!